Truffel Mac&Cheese

Macaroni met kaas is al heerlijk en met truffelolie is het next level. Maar als je het ook nog maakt met die heerlijke romige La Vache qui rit dan gaat het door het dak! Echt! Probeer maar!

 

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 500ml melk
  • 2 grote tenen knoflook, geperst
  • 1 takje verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 500g macaroni
  • 40g boter
  • 45g bloem
  • 100g La Vache qui rit Smeerkaas
  • 100g geraspte kaas naar keuze
  • 2 scheutjes Worchestershire saus
  • 25ml truffelolie
  • zout en peper

 

Topping:
  • 80g broodkruimels, paneermeel of panko
  • 30ml truffelolie
  • 30g bieslook, fijngehakt
  • 30g peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze:

  1. Schenk de melk in een steelpan, voeg de knoflook, tijm en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat het 2 minuten rustig pruttelen. Haal het vervolgens van het vuur om de smaken van de kruiden in de melk te laten trekken.
  2. Zet een grote pan water op en breng het aan de kook. Kook de macaroni zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet het af.
  3. Terwijl de macaroni kookt, kun je de saus maken. Smelt de boter in een steelpan op een laagvuur. Voeg de bloem toe en roer flink totdat er een roux ontstaat. Zorg dat de roux niet bruin wordt.
  4. Zeef de melk, zodat de grotere kruiden eruit zijn. Voeg de melk beetje bij beetje toe aan de roux, zodat er een saus ontstaat. Breng het aan de kook, terwijl je continu blijft roeren, wacht tot de saus dikker wordt. Voeg de La Vache qui rit en andere kaas naar keuze toe. Breng op smaak met wat Worchestershire saus, zout peper en truffelolie.
  5. Giet de saus bij de pasta in de pan en roer tot de twee gecombineerd zijn. Doe de pasta vervolgens in een serveerschaal.
  6. Maak de broodkruimels knapperig door ze samen met truffelolie op middelhoog vuur zo’n 3 tot 5 minuten te bakken. Breng op smaak met bieslook, peterselie, peper en zout.
  7. Strooi de topping over de Mac&Cheese en serveer direct.
  8. Dat wordt smullen!

Categorie

Hoofdgerecht Lunch