Traditionele bruschetta met LVQR
Zoek je een heerlijk vers en kleurrijk recept? Dan is deze bruschetta echt iets voor jou. Het is een klassieke combi van Italiaanse smaken met tomaat, basilicum en knoflook gecombineerd met het heerlijk romige van La Vache qui rit. JUM!
Ingrediënten voor 10 bruschetta:
- 1 ciabatta of stokbrood
- 5 La Vache qui rit puntjes
- 3 middelgrote tomaten
- 50g ui
- 1 teentjes knoflook
- 30g verse basilicum
- 30ml extra vierge olijfolie
- 30ml citroensap
Bereidingswijze:
- Verwarm de ovengrill voor op een hoge temperatuur.
- Snij de ciabatta of het stokbrood in diagonale plakken van zo’n 2,5 cm. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en grill ze tot ze licht geroosterd zijn.
- Snijd de tomaat, ui, knoflook, basilicum fijn en meng het met de olijfolie en citroensap in een kom goed door elkaar.
- Besmeer de sneetjes geroosterd brood met La Vache qui rit en schep het tomatenmengsel er bovenop.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Smullen maar!