Spinazie frittata’s

Frittata’s zijn de perfecte gezonde snack na je work-out of als tussendoortje op school of werk. Vol proteïne en nog lekker ook! Kan niet beter!

 

Ingrediënten voor 6 frittata’s:

  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 takje tijm
  • 120g nieuwe aardappelen, gekookt en in stukjes gesneden
  • 45g verse spinazieblaadjes
  • 8 eieren
  • 6 La Vache qui rit puntjes
  • olijfolie
  • zout en peper

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffintray in met olijfolie, boter of invet-spray.
  2. Verwarm olijfolie in een steelpan op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook en de tijmblaadjes toe. Bak tot de ui zacht en bruin is.
  3. Voeg de aardappelen toe en roer door. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak het geheel op een laag vuur tot de spinazie gaar is.
  4. Breek de eieren in een grote kom en klop ze los. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Vul iedere muffinvorm voor 3/4e met de gebakken groenten.
  6. Giet het eimengsel er bovenop tot de muffinvorm bijna vol is. Roer de groenten en het geklutste ei voorzichtig door elkaar.
  7. Leg een La Vache qui rit puntje in iedere muffinvorm boven op het frittata-mengsel.
  8. Bak de frittata’s voor 10-15 minuten of totdat de muffins gerezen en mooi bruin zijn.
  9. Eet smakelijk!

Categorie

Lunch Snack Hoofdgerecht