La Vache qui rit beignets
Kaas en aardappelen zijn een heerlijke combi en deze knapperige dumplings zijn nóg beter door de toevoeging van La Vache qui rit. De rijke smaak is perfect in balans met de dressing gemaakt van eenvoudige producten uit je voorraadkast. Great bites voor wanneer je vrienden over de vloer hebt.
Ingrediënten voor 6 personen:
Vulling:
- 500g aardappels
- 50g boter
- 50g bloem
- 100g La Vache qui rit puntjes
- snufje gemalen nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
Buitenkant beignets:
- 220g geroosterde broodkruimels, paneermeel of panko
- 100g bloem
- 4 eieren
- zout en peper naar smaak
Boid Bodin saus:
- 125g ketchup
- 15g Dijonmosterd
- 75ml olijfolie
- 75ml balsamicoazijn
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 takje dragon
- 15g bieslook
- 15g Worchestershire saus
- 6 druppels tabasco
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de aardappelen in de schil tot ze zacht zijn. Verwijder de schil en laat de aardappels iets afkoelen.
- Prak de aardappelen en voeg de boter, bloem, La Vache qui rit, nootmuskaat en zout toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet 3 schaaltjes klaar: 1 schaaltje met bloem, 1 schaaltje met geklopt ei en 1 schaaltje met broodkruimels.
- Rol de aardappelpuree in 24 even grote balletjes.
- Haal de balletjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de broodkruimels.
- Leg de balletjes in een ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven.
- Meng voor de saus de ketchup, mosterd, Worchestershire saus, tabasco, olijfolie, azijn samen in een kom. Voeg de fijngehakte sjalot, knoflook, dragon en bieslook toe en roer tot de saus een geheel vormt. Breng de saus vervolgens op smaak met peper en zout.
- Eet smakelijk!