Homemade tortilla chips met LVQR dip

Wist je dat je tortillachips gewoon thuis kunt maken en dat dit veel gezonder is dan chips uit een zak? Ja echt! Je leest het in dit recept en je hebt ook nog het voordeel van de heerlijke LVQR dip, die chips & dip 100% beter maakt.

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 volkoren tortilla
  • 2 La Vache qui rit puntjes
  • 25g blauwe kaas (bijvoorbeeld Danish Blue of Roquefort)
  • 60g magere Griekse yoghurt
  • 1 kleine rode ui,
  • olijfolie

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill in je oven voor op een hoge temperatuur.
  2. Snijd de tortilla in driehoekjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olie en zet ze ongeveer 1 minuut onder de grill, tot ze bruin beginnen te worden. Houdt het goed in de gaten! Want ze kunnen snel te bruin zijn.
  3. Draai de driehoekjes in de ovenschaal om zodra de bovenkant bruin is en grill de andere kant nog zo’n 30 seconden. Laat vervolgens de tortillachips afkoelen.
  4. Meng de La Vache qui rit puntjes en de blauwe kaas met een theelepel tot een gladde pasta is. Voeg de yoghurt toe en meng goed.
  5. Snijd de rode ui fijn en voeg het grootste deel toe aan de dip.
  6. Doe de dip vervolgens in een klein schaaltje en garneer het met wat extra stukjes uit. Doe de chips in een schaal.
  7. Ready to chip&dip!

Categorie

Snack