Havermoutmuffins

Deze muffins met havermout, banaan en romige La Vache qui rit Smeerkaas zijn een heerlijk begin van de dag of ultiem tussendoortje. Ze passen ook goed in de broodtrommel voor op je werk of voor de kids op school.

 

Ingrediënten voor 10 muffins:

  • 125g havermout
  • 125ml plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk)
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 10g kaneel
  • 30g chiazaadjes
  • 10g bakpoeder
  • 15g honing
  • 200g La Vache qui rit Smeerkaas
  • een handje ongebrande, ongezouten walnoten

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190° graden.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en mix het kort tot dat het een vloeibaar mengsel is. Je kunt het mengsel natuurlijk ook in een kom met en handmixer maken. Houd enkele walnoten achter als garnering.
  3. Schep het muffinbeslag in muffinvormpjes en strooi de overgebleven walnoten over het beslag. Bak de muffins in 30 minuten gaar.
  4. Garneer de muffins af met een flinke eetlepel La Vache qui rit Smeerkaas.
  5. JUM!

Categorie

Dessert Lunch Ontbijt Snack