Gegrilde mais met La Vache qui rit

Dit recept is niet voor zomaar mais. Nee het is voor gegrilde mais. Vers van de kolf. Hoe lekker is dat? Zo maak je van die doodgewone cracker ineens een heel speciale cracker.

 

Ingrediënten voor 6 crackers:

  • 6 volkorencrackers
  • 3 La Vache qui rit puntjes
  • 1 maiskolf
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de maiskolf zo’n 15 minuten beetgaar. Giet de maiskolf af.
  2. Verwarm de grillpan op hoog vuur voor.
  3. Smeer de maiskolf in met olijfolie en leg deze in de grillpan. Rooster de mais rondom zo’n 7 tot 10 minuten tot de maiskorrels kleur beginnen te krijgen. Haal van het vuur.
  4. Besmeer de crackers met La Vache qui rit.
  5. Snijd mais van de kolf af en leg op de besmeerde cracker.
  6. Garneer met peper en zout.
  7. Geniet ervan!

Categorie

Lunch Snack Voorgerecht