Bloemkool bites

Of het nu bijna lunchtijd is of tijd is voor een middagsnack, deze crunchy bloemkool bites zijn perfect. De rokerige smaak van de gegrilde bloemkool en pancetta is al lekker genoeg … maar nog veel beter met wat romige La Vache qui rit!

 

Ingrediënten voor 10 bites:

  • 1 kleine bloemkool
  • 5 plakjes pancetta
  • 4 La Vache qui rit puntjes
  • ½ citroen
  • 1, 5 theelepel broodkruimels, paneermeel of panko
  • paar takjes verse tijm
  • olijfolie
  • zout en peper

 

Bereidingswijze:

  1. Zet een grillpan op hoog vuur om voor te verwarmen.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de roosjes vervolgens in plakken van 5 mm dik.
  3. Smeer de plakken in met olijfolie en leg ze in de grillpan. Grill de plakken zo’n 2 tot 3 minuten per kant.
  4. Als de bites gaar zijn, leg ze op een bord en breng ze op smaak met een beetje zout en peper.
  5. Leg vervolgens de pancetta in de grillpan en grill de plakjes zo’n 2 minuten tot ze krokant zijn.
  6. Meng de La Vache qui rit in schaaltje tot het romig is en schep een lepeltje La Vache qui rit op iedere plak bloemkool.
  7. Snijd de plakjes pancetta door de helft en leg op ieder plak bloemkool en leg de plakken bloemkool op een serveerschaal.
  8. Garneer de bites met een beetje citroenrasp, tijm en broodkruimels.

Categorie

Snack Voorgerecht