Blauwe tortilla chips met frisse salsa

Heerlijk als tussendoortje of als snack tijdens de borrel: een frisse, maar pittige salsa met o.a. mango, appel en rode peper met home made blauwe tortilla chips. En voeg hier dan nog eens het romige van La Vache qui rit aan toe! Onweerstaanbaar!

 

Ingrediënten voor een 4 personen:

  • 2 blauwe maïs tortilla’s
  • 4 La Vache qui rit puntjes
  • 1 mango, geschild
  • 1 rode appel, geschild
  • 1 komkommer, geschild
  • 1 gele paprika,
  • 1 rode ui
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 rode peper, ontdaan van pitjes
  • sap van 1 limoen
  • sap van een halve sinaasappel
  • olijfolie
  • zout en peper

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill in je oven en snijd de tortilla’s in driehoekjes.
  2. Doe de tortilla driehoekjes in een ovenschaal, besprenkel ze met olie en zet ze ongeveer 1 minuut onder de grill, tot ze bruin beginnen te worden. Houdt het goed in de gaten! Want ze kunnen snel te bruin zijn.
  3. Draai de driehoekjes om in de ovenschaal zodra ze bruin zijn aan de bovenkant, ze de ovenschaal nog zo’n 30 seconden onder de grill. Laat vervolgens de stukjes tortilla afkoelen.
  4. Snijd de mango, rode appel, komkommer, gele paprika, rode peper, koriander en rode ui fijn en doe alles in een schaal.
  5. Meng met het sap van de limoen en sinaasappel. Breng op smaak met wat peper en zout.
  6. Besmeer de tortilla chips met een laagje La Vache qui rit en leg er een hoopje salsa bovenop. Leg de chips op een mooie serveerschaal en serveren maar!

Categorie

Voorgerecht