Avocado op toast maar dan anders

Onmisbaar in de moderne keuken: avocado op toast! Maar dit recept maakt het nog net een stapje beter met geroosterd zuurdesembrood en een heerlijke zoute en romige mix van La Vache qui rit met blauwe kaas. Try it!

 

Ingrediënten voor 4 boterhammen:

  • 8 La Vache qui rit puntjes
  • 50g blauwe kaas, bijvoorbeeld Danish Blue of Roquefort
  • 4 zuurdesemboterhammen
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • handje ongebrande, ongezouten walnoten
  • zout en peper

 

Bereidingswijze:

  1. Rooster de zuurdesemboterhammen in de broodrooster, zodat het brood lekker knapperig is.
  2. Meng de La Vache qui rit met de blauwe kaas tot het een geheel en smeer het rijkelijk op de geroosterde boterhammen.
  3. Schil de avocado, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees. Smeer de avocado puree over de kaas en besprenkel met een beetje citroensap.
  4. Hak de walnoten in stukjes en gebruik ze om de boterhammen te garneren. Maak af met wat peper en zout.
  5. Genieten maar!

Categorie

Lunch Ontbijt Snack