Appelringen met kaneel-roomkaas
Dit recept verheft die basic appel tot een geheel nieuwe snacking-sensatie. En door een beetje kaneel toe te voegen, voeg je een beetje extra ‘zoetheid’ toe. Zo hoef je geen extra suiker hoeft te gebruiken!
Ingrediënten voor 5 appelringen:
- 1 grote appel
- 2 La Vache qui rit Light puntjes
- 1 handje blauwe bessen of frambozen, of beide
- 1 eetlepel amandelen met schil
- snufje kaneel, naar smaak)
Bereidingswijze:
- Verwijder het klokhuis van de appel met een appelboor. Snijd een plakje van de boven- en onderkant van de appel om een plat oppervlak te krijgen. Snijd de appel vervolgens horizontaal in 5 even grote ringen.
- Roer de La Vache qui rit puntjes tot een gladde pasta met een theelepel en verdeel dit over de appelringen.
- Bedek de ringen vervolgens met de bessen en amandelen en eindig met een snufje kaneel.
- Tast toe!