Pesto en tomaat crostini

Iedereen is dol op deze mix van tomaten, pesto en romige La Vache qui rit. En het is zo gefixt!  Maak indruk op je vrienden met dit eenvoudige, maar heerlijke recept.

Ingrediënten voor 5 porties:

  • 1 stokbrood
  • 30ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot groene pesto
  • 5 La Vache qui rit puntjes
  • 5 cherrytomaten
  • zout en peper

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de cherrytomaten door de helft en leg ze met de platte kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.
  3. Besprenkel de tomaten met olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Bak de tomaten in 20 minuten gaat en laat ze daarna afkoelen.
  5. Snijd het stokbrood diagonaal in plakken en bestrijk 5 sneetjes met wat olijfolie. Bak ze vervolgens zo’n 10 minuten tot ze krokant zijn.
  6. Als het stokbrood krokant is, wrijf ze dan in met de stukjes knoflook. Hierdoor krijgen de crostinis een lichte knoflooksmaak.
  7. Besmeer iedere crostini met een La Vache qui rit puntje en twee theelepels groene pesto
  8. Leg op iedere crostini twee halve gebakken tomaten en besprenkel met een klein beetje zout.
  9. Aanvallen!

Categorie

Snack Voorgerecht