LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Deze snelle en eenvoudige carrot cake wordt nog beter wanneer je La Vache qui rit aan het cakebeslag toevoegt. Dit zorgt voor een vochtige textuur wat fantastisch past bij het zoete van de wortelen en ahornsiroop. JUM!

 

Ingrediënten voor 12 minicakes: 

Carrot cakes: 

  • 265g wortels, geschild en geraspt
  • 270g zelfrijzend bakmeel 
  • 10g bakpoeder
  • 5g gemalen nootmuskaat
  • 15g gemalen kaneel
  • 50g La Vache qui rit Smeerkaas
  • 120g magere Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 180ml melk
  • 3 eieren, alleen het eiwit
  • 15g vanille extract
  • 60ml ahornsiroop
  • Snufje zout

 

Glazuur en garnering:

  • 60g boter
  • 100g La Vache qui rit Smeerkaas
  • 100g poedersuiker
  • 125g ongebrande en ongezouten walnoten

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet 12 muffinvormpjes in met boter of invet-spray.
  2. Plaats een zeef over een kom en zeef daarmee het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de nootmuskaat en de kaneel in de kom. 
  3. Mix in een andere kom de La Vache qui rit Smeerkaas, de Griekse yoghurt en kokosolie. 
  4. Voeg aan dit yoghurtmengsel de eiwitten, het vanille extract, de ahornsiroop en de melk toe en mix met een handmixer of keukenmachine tot het een geheel is. 
  5. Maak een kuiltje in het meelmengsel en voeg het vochtige mengsel stukje bij beetje; meng het voorzichtig met een houten lepel tot het een glad beslag is. Roer niet te hard en lang, zodat het beslag luchtig blijft. 
  6. Voeg de geraspte wortels toe en roer ook dit langzaam door het beslag heen. 
  7. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 muffinvormpjes en zet ze in de oven. Bak de minicakes ongeveer 12-15 minuten. 
  8. De minicakes zijn klaar als ze terugveren als je ze zachtjes indrukt of als een satéprikker droog terugkomt als je deze in de cake prikt. Laat de minicakes in de vormpjes minimaal 10 minuten afkoelen. 
  9. Mix voor het glazuur de boter, de La Vache qui rit en de poedersuiker samen tot een glad mengsel. Hak vervolgens de walnoten in stukjes.
  10. Zodra de minicakes afgekoeld zijn kun je ze garneren met het glazuur en de stukjes walnoot. 
Categorie
Dessert, Snack