Muesli en banoffee parfait

De heerlijke smaken van banaan en yoghurt gecombineerd met het romige van La Vache qui rit. Met krokante muesli en geroosterde banaan voor extra textuur. Kun jij je handen ervan af houden?

 

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 60g amandelschaafsel, grof gehakt
  • 120g havervlokken
  • 40g gezouten boter
  • 60g honing
  • 120g La Vache qui rit
  • 60g suiker
  • 100g magere Griekse yoghurt
  • 100ml ongeklopte slagroom
  • scheutje vanille extract
  • 3 bananen, geschild en diagonaal in plakjes gesneden
  • 15gr poedersuiker
  • 170g karamel van gecondenseerde melk

 

Bereidingswijze:

  1. Vul een grote pan met kokend water. Verwijder het etiket van het blikje gecondenseerde melk en zet het blikje in het kokende water. Zorg dat het water continu boven de rand van het blikje komt. Kook het blikje op deze manier voor drie uur. Laat het blikje afkoelen en open het, de inhoud is nu karamel.
  2. Maak de muesli door de amandelen en havervlokken op een laag vuur te roosteren voor ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de boter toe en roer tot deze gesmolten is, giet de honing over het mueslimengsel heen en blijf met een houten lepel roeren tot het mengsel gekarameliseerd is.
  4. Haal de pan van het vuur en zet de muesli apart om af te koelen.
  5. Klop de La Vache qui rit en de suiker in een grote kom met een mixer tot het mengsel luchtig is en roer er vervolgens voorzichtig de Griekse yoghurt doorheen.
  6. Klop in een andere kom de ongeklopte slagroom en het vanille extract tot de slagroom stijf is.
  7. Roer het kaasmengsel voorzichtig door de slagroom. Zet de parfait in de koelkast om stijf te worden.
  8. Leg de plakjes banaan in een ovenschaal en bestrooi ze met poedersuiker. Zet de ovenschaal onder de hete grill tot de banaan gekarameliseerd is.
  9. Verdeel de muesli over 6 schaaltjes, voeg wat van de banaan toe en een lepel karamel. Bedek dit vervolgens met het de parfait. Garneer met wat extra plakjes banaan.
  10. Geniet ervan!

Categorie

Dessert Ontbijt