LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Sintinvasie

Oh ik houd van de sinterklaastijd! Ik kan echt uitkijken naar deze periode; lekker knus voor de open haard, de schoentjes zetten, inkopen doen en liedjes zingen. Brings back childhood memories! Ik heb hele goede herinneringen aan de sinterklaastijd vroeger en ik vind het geweldig om dit ook met mijn kinderen te mogen delen.

Xavi en Lotus hebben ook de perfecte leeftijd nu, 6 en 7 jaar, geloven nog volop en zijn heel enthousiast over alles. En wat luisteren ze goed nu ;-). Noé van 1,5 jaar roept alleen maar de hele dag ‘Klaas’ en ‘Piet’, maar zodra het te dichtbij komt, is het krijsen!

Sinterklaas

Een keerzijde van dit alles is dat het al snel een beetje door kan slaan. Er is geen plek die niet meedoet aan de sinterklaasgekte: bij de supermarkt een schoen kleuren en zetten, bij de voetbalvereniging een schoen kleuren en zetten, bij de kapper een kleurplaat inleveren, op school de schoen zetten, bij de timmerclub komt de Sint op bezoek, Sinterklaas bij de opa’s en oma’s vieren, Sinterklaas op het werk, zwarte Pieten bij de dansles… Het houdt niet op.

Ik vind het deze periode dus erg belangrijk om te doseren. Zowel in activiteiten als in al het snoepgoed. Voor je het weet stuiteren ze de hele tent door en wordt het ze teveel. Ze mogen bij ons tweemaal per week een schoen zetten en ieder heeft een eigen tas om het gekregen snoepgoed in te bewaren. Uit die tas mogen ze iedere dag iets lekkers kiezen, na school of na het eten. Voordeel van de hoeveelheden die ze krijgen is dat ze niet meer doorhebben wat ze allemaal nog hebben. Dus als mama tussendoor wat wegsnoept merken ze het toch niet! Voor de rest volgen ze het Sinterklaasjournaal op de voet, maar vermijden we zoveel mogelijk alle openbare plekken waar de Sint ook nog een bezoekje brengt.

Ik moet zeggen dat ze bij ons er redelijk rustig onder zijn. Ze hebben er vooral heel veel zin in, maar geen onhoudbare taferelen gelukkig. Hoeveel ik ook van deze periode houd, ik vind het ook altijd erg fijn als Sint weer lekker terug naar Spanje gaat. Rust in huis, een plekje zoeken voor alle nieuwe spulletjes en zo snel mogelijk dat overschot aan chocola wegwerken.

Gelukkig komt daar Kerstmis weer om de hoek, dan kunnen we de jaarlijkse sinterchocoladefondue inplannen.

Helmy

Sintinvasie
Geen reactie's

Geef een reactie