LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Rachèl test de LVQR koptelefoon!

Anno 2018 kun je er niet meer omheen, we leven nu eenmaal in het digitale tijdperk en onze kinderen krijgen het digitale leven met de paplepel ingegoten. Ik geloof dat mijn dochter 1,5 jaar oud was toen ze al met haar vingers over mijn telefoon swipete. Met 3 jaar had ze de toegangscode van mijn mobiel zo vaak gezien dat ze hem probleemloos kon ontgrendelen. Nu is ze 7 jaar en kan zij moeiteloos onze nieuwe tv bedienen. Zij wel….

Manlief was laatst een avond weg. De kids hadden naar Netflix gekeken en toen ze in bed lagen heeft het mij 20 minuten gekost om de tv van de Netflix stand op RTL 4 te krijgen.!!! TWIN-TIG minuten.

Digitale tijdperk

Eindelijk kon ik een avond alleen naar The Voice kijken en nu heb ik gewoon het hele eerste deel gemist. Ik ergerde me groen en geel. Ik heb alle knoppen op de afstandsbediening uitgeprobeerd en werd langzamerhand steeds kwader. Het scheelde niet veel of ik had mijn dochter uit bed gehaald en om hulp gevraagd. Geen idee hoe, maar het is me uiteindelijk gelukt. Uiterst pijnlijk dat dochterlief nu al sneller met mobiele apparaten is dan ik!

Ik heb een beetje haatliefde verhouding met alle digitale snufjes. Al moet ik toegegeven, dat ook ik meer met mijn mobiel zit dan me lief is. Er is altijd wel iets te lezen, even Facebook checken of Insta bekijken. Het is ook zo leuk allemaal…

Bij het ontbijt scroll ik ook even lekker door de telefoon, ik ben binnen 5 minuten klaar maar mijn kids doen er 20 minuten over. Toch roepen de kids altijd direct “Mamaaaaaa leg die telefoon nou eens weg hoor ik dan” als ik naar mijn scherm grijp. Tja is het SLECHT? Ik kan me niet anders herinneren dan dat mijn moeder elke ochtend met haar snufferd in de krant zat. Komt dat niet op hetzelfde neer? Daar ben ik echt niet slechter van geworden.

Beeldscherm regels

De iPad voor kids hebben wij 6 jaar buiten de deur weten te houden. En ze mogen ook geen filmpjes kijken op onze mobiel. Nu rijden wij heel wat weekenden naar het Zuiden van het land (200 km) en dan is die iPad toch wel heel erg handig. Zoete kindjes op de achterbank en wij een relaxte autorit. Win-win situatie 😉. Dus na 6 jaar werden ze dan uiteindelijk toch aangeschaft.

Eenmaal in huis wordt hij natuurlijk niet alleen maar gebruikt bij autoritjes. Dagelijks wordt hij gebruikt. Ik probeer er op te letten dat het gebruik beperkt blijft. Ik wil ook dat ze buiten spelen, kleuren, bouwen, knutselen, spelletjes doen, etc.

Maar mama’s zeg eens eerlijk, soms is het ook wel heeeeeeeel erg lekker die IPAD!!!! Ja toch? Mijn kids zijn druk, enorme enthousiastelingen. Ze doen alles met 300 %! Dat is genieten, maar soms ook erg vermoeiend. Dan mogen ze van mij op de bank met de iPad.  Wel met de koptelefoon op, zodat ik niet alweer naar “Haai Alarm van Kinderen voor Kinderen” hoef te luisteren of naar de nieuwste vlog van Joy.

Dan kan mama even genieten van de rust in huis of in alle stilte een blog schrijven. Die koptelefoon is niet alleen voor de kids te gek, maar voor deze mama ook echt een uitkomst dus!

Wat zijn jullie beeldscherm REGELS? Ik hoor graag hoe jullie hier mee om gaan.

Liefs Rachèl

www.prachtige-mamas.nl

(Deze toffe koptelefoon van LVQR kun je volgende maand winnen, dus blijf ons volgen)

Rachel test de LVQR koptelefoon!
Geen reactie's

Geef een reactie