LVQR contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Meer dan negentig jaar kwaliteit

 

Kwaliteit…

Al meer dan negentig jaar lang produceert Bel La Vache qui rit met continue aandacht voor de kwaliteit van de producten. Om zo’n originele kaas te produceren zonder aan kwaliteit te verliezen, moest Bel een expert worden in de productietechnologieën. Deze deskundigheid komt neer op een combinatie van de vakkennis van de kaasmaker en de technische mogelijkheden. De productiefasen vergen een subtiel evenwicht tussen traditie en vernieuwing. Bel ontwikkelde zijn eigen middelen en methodes om de kenmerken van de kazen te waarborgen.

 

De productiefasen

Selectie van de grondstoffen. De keuze van de kazen bepaalt de smaak van het eindproduct. Bel produceert zelf een deel van de kazen die zullen worden gesmolten, en koopt de rest ergens anders. Boter, room, melkpoeder en andere zuivelgrondstoffen zijn eveneens nodig in de bereiding, net als de smeltzouten waardoor de smeerkaas gelijkmatig blijft en langer kan worden bewaard.

 

  • Bereiding: De kazen worden ontdaan van hun korst, versneden, gemalen en samen met de andere bestanddelen in grote mengkuipen gedaan. Daar worden ze vermengd en verwarmd tot meer dan 100°C, totdat een gelijkmatige en smeuïge brij ontstaat.
  • Gieten. Deze brij wordt warm rechtstreeks in de definitieve individuele verpakkingen gegoten, in driehoekige, blokvormige, vierkante of ronde porties.

 

Tot slot worden de individuele porties verzameld in hun verpakkingen (ronde dozen, rechthoekige doosjes et cetera).