LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Wanneer je een puntje La Vache qui rit of bakje Cheez Dippers opent, kun je je even ontspannen. La Vache qui rit is een heerlijk romige kaas, die onverwacht en uniek is. Een tussendoortje dat je helpt een moment uit je drukke dag te nemen om te genieten en te ontspannen. La Vache qui rit, in het Nederlands de lachende koe, is ontwikkeld met als centraal idee: lachen is belangrijk. Niet alleen is lachen de belangrijkste menselijke emotie, het heeft ook een goede invloed op je humeur én je gezondheid.

Timeline

1921
1921

Geboren in Frankrijk

La Vache qui rit werd geboren in het dorpje Lons-le-Sonier in de Franse Jura. De La Vache qui rit smeerkaas had ook toen al een unieke verpakking: een metalen blik.

1924
1924

De herkenbare rode koe

Kaasmaker en grondlegger Léon Bel en tekenaar Benjamin Rabier veranderen het logo naar de bekende rode koe met oorbellen. Vanaf datzelfde jaar werd La Vache qui rit verkocht in aluminium verpakte, driehoekige porties in een rond kartonnen doosje.

 

1926
1926

Nieuwe fabriek

Léon Bel opent een nieuwe La Vache qui rit fabriek in Lons-Le-Saunier in Frankrijk.

 

1929
1929

In heel Europa

Na de eerste La Vache qui rit fabriek buiten Frankrijk, in Southampton Groot Brittannië, volgen er fabrieken in o.a. Denemarken, Duitsland, Spanje, Nederland, België en Griekenland.

 

1960
1960

La Vache qui rit in blokjes

La Vache qui rit verschijnt nu ook in blokjes: La Vach qui rit Apéritif Cocktail wordt gelanceerd. Dit is wat we nu kennen als Apéricube en Minicube.

 

1974
1974

Wereldwijd

De Bel Groupe, waar La Vache qui rit onderdeel van is, heeft inmiddels vestigingen in alle windstreken: Marokko, Syrië, Japan, China, de Verenigde Staten en Australië.

 

1995
1995

Nieuw: Cheez Dippers

Pik & Croq word geïntroduceerd in Frankrijk. Later wordt het wereldwijd gelanceerd als de welbekende Cheez Dippers.

2019
2019

Nu ook smeerkaas in een kuipje

La Vache qui rit smeerkaas is er nu ook in een kuipje; handig om te smeren en lekker romig.

 

2020
2020

Lach het leven toe

La Vache qui rit krijgt een nieuwe verpakking. De lachende koe speelt natuurlijk de hoofdrol want: lachen is ontzettend goed voor je!