LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Eetdagboek van Noël

Vandaag is het dinsdag, ik sta na drie keer snoozen om 07:00u met veel moeite op. Eerst zet ik een kop koffie en check ik of Noaniel nog slaapt, wat 9 van de 10 keer nog het geval is. In het weekend is hij natuuuuurlijk allang klaarwakker. Ik stap snel onder de douche (anders word ik niet wakker) en ondertussen hoor ik dat Noaniel ontwaakt is. Hij moet eerst nog een kwartiertje bij komen op de bank onder een dekentje.

Ik droog mij snel af, smeer mij in en trek mijn badjas aan. Ik maak een volkoren cracker met smeerkaas voor Noaniel en ik zet een glas melk voor hem neer. Samen met een A tot Z vitaminesupplement. Zelf eet ik ook een volkoren cracker met smeerkaas, terwijl ik onze lunch voor ’s middags klaarmaak.

Voor mijzelf maak ik drie broodjes klaar met kipfilet. Ik doe er ook avocado en cherrytomaatjes op. Ik moet om 09:30u op werk zijn en ik lunch daar. Hierbij drink ik er een glas water + bruistablet multivitamine bij. Ook neem ik dan een kop thee. Cheesedippers en Roosvicee geef ik Noaniel mee voor de 10:00u snack. Als lunch pak ik voor hem een broodje jonge kaas in, plakjes komkommer, snoeptomaatjes en een plakje leverworst. Snack & Jacks gaat ook in zijn trommel. Een beker met water + siroop krijgt hij mee voor de dorst.

Ik drink nog snel een glas water, neem nog een cracker tussendoor en neem mijn b12- vitaminesupplement in. Als het goed is heeft Noaniel nu zijn ontbijt op. Hup wassen, aankleden en naar school!

Voordat ik naar mijn werk moet, leg ik alvast de dingen klaar voor het avondeten. Meestal kook ik dan alvast wat voor het avondeten of ik kook de avond ervoor. Zoals ik in dit geval al voorbereidingen heb gedaan (ligt aan mijn bui en energielevel). We eten vanavond soto ayam dat is een Indonesisch gerecht, een soort van kippensoep. De soep/bouillon en de kip heb ik gisteren al klaargemaakt en geplukt. Voor de soep gebruik ik het liefste een braadkuiken en veel verschillende specerijen. Deze hoef ik alleen op te warmen vanavond.

Ik kook alvast de rijst & eieren, maak de taugé schoon en dompel ze in kokend water. De su’un (glasnoedels) week ik in lauw water. Ik snijd de selderij in fijne stukken. Ook snijd ik wat rawit (hete peper) in kleine stukjes (voor mijzelf uiteraard) om door de ketjap te doen.

Het enige wat ik vanavond nog moet doen is alles opwarmen en wat emping (soort van kroepoek maar dan van een noot) bakken in olie. Wat bawang goreng (gebakken uitjes) erover en genieten maar! Dit gerecht is heerlijk voedzaam en Noaniel is hier echt vanaf kinds af aan al gek op! Mocht je het recept willen, reageer dan even onderaan.

Als ik ben aangekomen op werk, neem ik nog een kop koffie en een banaan. In mijn pauze van 15:00u neem ik een kop thee, een appel en een Snickers. Noaniel is op de sportBSO, dus hij krijgt daar water/siroop, rijstwafels/crackers met smeerkaas of smeerworst en groente/fruit.

Om 18:00u kan ik hem ophalen en racen we naar huis. Binnen 10 minuten heb ik het eten op tafel en drinken we er water bij. Noaniel krijgt nog een A-Z voedsel supplement. Hij krijgt na het eten nog een beetje aardbeienkwark. Ik zit propvol. Nadat we nog even hebben gekletst/gespeeld, is het tijd voor het avondritueel. Douchen, tanden poetsen en naar bed. Ik lees Noaniel altijd nog even gezellig voor uit het Jip & Janneke boek, waaruit mijn moeder mij ook voorlas (half uitelkaar en bekrast met tekeningen van mij en mijn zusje, maar ik weiger een nieuwe te kopen haha).

Zodra Noaniel in dromenland is, begint de ellende. Grapje. Ofja grapje, eigenlijk maak ik geen grapje. Ik heb zo mijn goede dagen en de mindere en ik voel dat vanavond zo’n minder goede gaat zijn. Ik neem weer koffie (anders sluiten mijn ogen zich gewoon om 19:15u) met 5 chocolate-chipkoekjes (oeps).

Ik kijk ondertussen naar een documentaire van Anthony Bourdain (leukste chef kok ever by the way), waar ook behoorlijk lekker veel eten in voorkomt. Ik neem een pakje zoute popcorn (is helemaal zo erg nog niet), warm hem op in de magnetron en zet een kop thee voor mijzelf. Na de documentaire houd ik het voor gezien en ga ik ook slapen.

Nog een paar leuke feitjes over Noël

  • Mijn guilty pleasure is; frikandel speciaal
  • Dit heb ik altijd in de koelkast: smeerkaas
  • Als Noaniël mag kiezen zouden we altijd dit eten: pizza salami
  • Dit gaat altijd mee onderweg; flesje water
  • Hiermee hoef ik niet aan te komen/ dit zet ik niet op tafel om discussie te voorkomen: rauwe vis
  • Mijn ultieme tip voor andere moeders; altijd je kind laten proeven, variatie is belangrijk en kook met liefde!
  • Hier haal ik mijn inspiratie vandaan; Pinterest
  • Hier let ik altijd op bij het kopen van producten/koken van maaltijden; of het product kunstmatige zoetstoffen bevat/zorgen dat kipproducten altijd goed gaar zijn
Eetdagboek van Noël
Geen reactie's

Geef een reactie