LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Eetdagboek van Helmy

Woensdag is mijn vrije dag en dan hebben we altijd ‘iets’ meer tijd (althans als ik op tijd opsta 😊). Wij zijn echt fan van lekker eten, maar doordeweeks probeer ik het zo “clean” mogelijk te houden. In het weekend eten we waar we zin in hebben. In de ochtend ontbijt ik niet samen met de kinderen, ik ben dan zo druk met alles voor de kinderen regelen voor school dat ik daar zelf gewoon niet aan toe kom. Maak je geen zorgen… ik kom later wel aan de beurt.

We ontbijten om 08.00u. Noé start met pap gemaakt van sojamelk, Brinta en een klein beetje boter. Xavi en Lotus eten een bruine boterham met boterhamworst. Noé eet na de pap nog een halve boterham met worst. Alle drie drinken ze melk bij het ontbijt en krijgen ze een vitaminepilletje.

Voor Xavi en Lotus pak ik voor ieder een mandarijn in en een flesje water voor op school, ze hoeven vandaag maar een halve dag dus een lunchpakket is niet nodig.

Nadat ik Xavi en Lotus naar school hebt gebracht is het tijd voor een kop koffie en eet ik een schaaltje yoghurt met cruesli. Noé kan eten niet weerstaan, zodra ik ga zitten staat ze te roepen om een hapje. Dus Noé eet gezellig een paar hapjes mee.

Om 10.30u krijgt Noé een mandarijn en ik pik ook een stukje mee. Om 11.30u krijgt ze een reepje ontbijtkoek. Tussendoor drinken we een beker sinaasappelsap.

Om 12.30u gaan we Xavi en Lotus ophalen van school. Op woensdag lopen we na school altijd langs de Lidl om verse broodjes te halen voor de lunch. Er gaat ook gezellig een vriendinnetje mee. We halen wat harde broodjes, croissantjes, filet americain en ze mogen een donut uitkiezen. Die Lidl is altijd een hit, want het krioelt bij de broodjesafdeling van de ouders en kinderen.

Eenmaal thuis aangekomen is er al het een en ander genuttigd tijdens de wandeling naar huis. We dekken de tafel, eten samen de laatste broodjes op en drinken een glas Optimel drinkyoghurt. Dan mag ik de kruimelchaos opruimen, terwijl de kinderen lekker gaan spelen. Noé gaat naar bed en dan kan ik eindelijk even iets voor mezelf doen. Nou ja voor mezelf…. Voornamelijk administratie, maar goed het is in ieder geval ongestoord ;).

De kinderen zijn zo lekker aan het spelen dat ze niet eens komen vragen of ze iets lekkers mogen, dat is meestal wel vaste prik. Om 15.00u gaat het vriendinnetje weer naar huis en wordt Noé wakker. Dat is een vast moment dat ze wat te drinken krijgt met iets te snacken. Ze krijgen alle drie wat aanmaaklimonade met een cracker. Die crackers zijn hier favoriet en gaan er altijd hard doorheen. Tussen 15.00u en 17.00u zijn ze altijd wat aan het zeuren om eten, vooral Noé, dus die crackers houden ze even stil.

Om 17.30u gaan we eten, we eten makkelijk vandaag. Voorheen aten we vaak uit pakjes en potjes, maar daar willen we vanaf, omdat het ongezonder is en stiekeme dikmakers zijn. Bijvoorbeeld Xavi houdt er niet van ‘als alles door elkaar zit’. Hij heeft het liefst alles gescheiden op zijn bord. Dus we houden het vandaag lekker eenvoudig, rijst met broccoli en gehakt gebakken in boter. Mijn man is er niet trouwens, die zou hier echt te weinig aan hebben. Ze eten dit altijd goed en het kost me weinig tijd, dus win-win! Bij het eten drinken we melk. We hadden vandaag geen vla of yoghurt meer in de koelkast, dus wat een feest; ze mochten samen het laatste beetje ijs uit de bak lepelen.

Als de kinderen op bed liggen pak ik zelf nog een schaaltje Optimel 0% vla (inmiddels zijn de boodschappen binnen gekomen, ja ik bestel online) en drink ik een glas Spa rood. Zoals al eerder aangegeven, proberen we zo clean mogelijk te eten doordeweeks, als we niets bijzonders hebben. Dat betekent ook niet snoepen/snacken/snaaien in de avond. Ik blijf het een sport vinden hoor om dit vol te houden, maar… ben altijd weer trots als ik een ‘goede’ dag achter de rug heb!

Nog een paar leuke feitjes over Helmy

  • Mijn guilty pleasure is: een Bossche bol! Hier mag je me voor wakker maken, vooral die van de Groot in ’s Hertogenbosch. Zelfs toen we gingen trouwen hadden we een Bossche bollen toren en er gaat geen feestje voorbij zonder.
  • Dit heb ik altijd in de koelkast: curry en appelmoes. Mijn man kan niet zonder curry en Noé niet zonder appelmoes.
  • Als de kids mogen kiezen zouden we altijd dit eten: boerenkoolstamppot en friet.
  • Dit gaat altijd mee onderweg: Beker drinken/pakjes drinken en Liga’s.
  • Dit zet ik niet op tafel om discussie te voorkomen: Xavi en Lotus hebben ieder een lijst met 5 dingen die zij niet hoeven te eten als ik die maak. De afspraak is dat zij dan iets anders mogen eten, maar als het niet op de lijst staat moeten zij het opeten. Dit tackelt alle discussies, het is aan hen om te kiezen wat ze op de lijst zetten. Wij hebben dus nauwelijks discussies aan tafel.
  • Mijn ultieme tip voor andere moeders: maak je niet te druk om het eten, hoe meer focus en discussie, hoe meer het een ‘ding’ wordt. Houdt het leuk en ben flexibel en betrek je kinderen, dat is voor iedereen fijner aan de eettafel.
  • Hier haal ik mijn inspiratie vandaan: ik verzin het zelf, ik ben niet zo’n keukenprinses! Mijn man is meer van het echte koken.
  • Hier let ik altijd op bij het koken van maaltijden/producten: dat het eetpatroon in balans is. Lekker genieten van een vette hap, maar ook zorgen dat je daarnaast de juiste voeding binnen krijgt.

Liefs Helmy

Eetdagboek van Helmy
Geen reactie's

Geef een reactie