LVQR contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Een kopje thee met een koekje is zooo jaren 80!

Bijna 15.30 uur. Snel race ik naar school om mijn bloedjes van kinderen op te halen. De hele dag naar school inclusief overblijven vind ik vooral voor de jongste van 4 soms best een opgave. Het zijn lange dagen voor die kleintjes. Ik wil snel naar huis met het kroost en ze weer even onder moeders vleugels stoppen.

Tussendoortje

Even, is het juiste woord, want hoewel deze mama graag even uitgebreid aan tafel gaat zitten…mijn kids hebben daar heel andere  ideeën bij! Ze zijn blij dat ze vrij zijn en willen even lekker vliegen en fladderen.  Ik vraag of ze nog even aan tafel gaan zitten en geef ze een lekkere beker limonade met een snackje. De ene keer is dit fruit of ontbijtkoek. De andere keer een klein kaasje of de Cheez Dippers. Het toverwoord voor het tussendoortje van dit moment is vooral; snel. Het moet een snel hapje zijn.

Tevergeefs probeer ik nog een gesprekje aan te knopen;

“Hoe was het op school?
Leuk mam.
Wat hebben jullie gedaan?
Oh dat weet ik niet meer…
Mogen we naar buiten?!!”

Buitenspelen

Snel drinken ze de limo op. Geven antwoord op mijn vragen. Dippen in hun cheese, de jassen zijn alweer aan. Doeiiii mam wij zijn buiten! Snel grissen ze nog iets lekkers mee voor onderweg. En gevlogen zijn mijn duifjes. Naar buiten. Fietsen, steppen, voetballen er is zo veel te doen!

Buiten hoor ik de kinderen lachen en grapjes maken met hun vriendjes. Genietend nip ik van mijn thee. En ik weet dat het kletsmomentje vanavond wel komt. Als we gezellig gaan eten, dan komen de verhalen los. Dan hoor ik alle belevenissen van deze dag. En zoeken ze een luisterend oor.

Nu hebben ze het druk en beleven ze nieuwe avonturen. En ik laat ze lekker. Het water in de theepot verdampt en zelf eet ik maar alweer een koekje. De nieuwe generatie….

Om 16.00 uur een kopje thee met een koekje is ook zooooo jaren 80!

Liefs,
Rachèl

Deze blogpost is een samenwerking tussen Prachtige Mama’s en LVQR.

Broer en zus
Geen reactie's

Geef een reactie