LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

De uitdaging van binnenspelen

De herfst is weer aangebroken en dan staat ineens de herfstvakantie weer voor de deur! Jeetje wat gaat dat snel, voor mijn gevoel zijn we pas net begonnen op school en nu dient de eerste vakantie zich gewoon al aan…

Staat de zomer in het teken van buiten zijn en buiten spelen, nu de herfstdagen weer aanbreken trekt alles toch steeds meer naar binnen. Ik vind het ook wel weer een gezellige tijd, lekker warm en knus met een dekentje op de bank, heerlijk!

Ik vind het onnodig om iedere dag een uitje of iets dergelijks te plannen in een vakantie. Lekker even niets moeten is ook fijn, geen training, clubjes of verplichtingen. Gewoon eens thuis blijven is helemaal niet verkeerd. Op regenachtige dagen geeft het wel een extra uitdaging: de kinderen moeten zich binnen kunnen vermaken. Om te voorkomen dat er spontaan zwaardgevechten of knokpartijen uitbreken, vind ik het altijd leuk om wat activiteiten te organiseren. En ik doe als moeder ook gewoon enthousiast mee, het zal je verbazen hoe leuk het uiteindelijk is!

Spelletjesmiddag

Wat wij met regelmaat doen, en daar worden de kinderen heel enthousiast van, is een spelletjesmiddag organiseren. Wij zijn echte spelletjesmensen en nu ze wat groter worden, vind ik het ook steeds leuker om spellen met ze te doen. Soms nodigen we ook wat vriendjes of vriendinnetjes uit. We hebben een groot assortiment spellen in de kast en iedereen mag er één of twee uitkiezen. Voordat we starten selecteren we de ‘prijzen’, we kiezen een 1e, 2e en 3e prijs. De prijzen zijn iets lekkers van klein naar groot. De grootste hit is nog altijd afsluiten met Bingo, met een heuse prijzentafel hebben ze de grootste lol.

Voor een klein bedrag kan je ook een ware Picasso-middag houden! Betrek de kinderen ook vooral bij de voorbereidingen, dat maakt het het leukst. Ga samen naar de winkel, kies het materiaal uit, een groot doek, verschillende kleuren verf, kwasten etc. Leg thuis een groot laken op de grond en zet de schilderdoeken op een stoel. Kies een leuk voorwerp dat ze na mogen maken en schilderen maar! Gegarandeerd een leuke middag en wat bij ons altijd helpt is een beetje competitie: welke is het mooist geworden?

Soms, als ik in een recalcitrante bui ben houden we spontaan een foodfight. Geweldig om te doen en de kids weten niet wat ze overkomt. Kies wel voeding uit die niet vlekt of plakt… daar krijg je spijt van! Een frietjesgevecht bijvoorbeeld, hilarisch en vrij eenvoudig weer op te ruimen. Ik leg natuurlijk wel even uit dat het een eenmalige activiteit was ;).

Mochten we hier nou allemaal geen zin in hebben dan is het ultieme knusse herfstgevoel toch wel samen een filmpje kijken op de bank, dat werkt altijd.

Ik heb nu alweer zin in de vakantie. Enjoy!

Helmy

De uitdaging van binnenspelen
Geen reactie's

Geef een reactie