LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

Aftellen naar de zomervakantie, het wordt hoog tijd!

Je hoort het op het schoolplein. En het ‘gonst’ door de gangen. De kinderen zijn er helemaal klaar mee. Ze zijn moe. Kunnen zich slecht concentreren en hebben nergens meer zin in. En dan hebben ze het toch nog hartstikke druk deze laatste periode op school. Ze moeten namelijk nog op schoolreis, de kleuters vieren nog Indianenfeest en er moet gewend worden in de nieuwe klas. Weer een hoop nieuwe indrukken moeten er verwerkt worden. En daar word je best wel moe van.

En ook de mama’s zijn moe. Bij mij thuis hangt de aftelkalender op de deur. Ik kan niet  wachten tot de allerlaatste week van de aftelkalender afgeknipt kan worden.

Reikhalzend kijk ik uit naar de vakantie. Lekker even geen wekker zetten. Niet denken aan gymspullen en ook geen broodtrommels hoeven vullen, zalig. Even de druk van de ketel. En in de relaxstand. Gewoon genieten van elkaar.

Het einde van het schooljaar

Deze tijd maakt me altijd weer een beetje melancholisch. Net als met oud en nieuw. Alweer een heel jaar voorbij. De jongste die vorig jaar zijn 1e schooldag beleefde en nog een beetje met bevende knietjes naar school ging is gegroeid tot een heuse vent. Hij is na de zomer alweer oudste in de kleuterklas en krijgt een “klein kleutertje” als maatje onder zijn hoede. En dan mijn grote meid die heeft leren lezen en schrijven en nu klaar is voor haar sprong naar groep 4. Wat vliegt de tijd toch voorbij. Ik zou hem soms best wel even stil willen zetten.

Met die laatste schooldag op komst denk ik terug aan vroeger. Mijn moeder had op die laatste schooldag altijd thuis een verrassing voor ons klaar staan. Iets leuks om het begin van de vakantie mee in te luiden.

Het was vaak een mooi knutselpakket (tegen de verveelmomenten), nieuwe kleurboeken of een leuk leesboek, buiten speelgoed en natuurlijk iets lekkers. Elk jaar iets anders, maar nooit werd deze traditie verbroken. Nog altijd herinner ik mij het coole roze koffertje, dat bomvol stiften en kleurboeken zat. Een fantastisch cadeau.

Ik heb hier warme herinneringen aan en hou deze traditie graag in ere. Dus ondanks de drukte van het afronden, afscheidcadeaus maken voor de juffen, maak ik ook nog 2 leuke pakketjes voor mijn kinderen. Zodat ze moe en uitgeput, maar met een heerlijk blij gevoel de zomervakantie tegemoet gaan. Nog 3, 2 , 1 nachtje slapen!

Liefs,

Rachèl

www.prachtige-mamas.nl

Aftellen naar de zomervakantie, het wordt hoog tijd!
Geen reactie's

Geef een reactie