LVQR contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog

6 personen

 

Ingrediënten
– 125 g digestive biscuits
– 75 g boter
– 140 g aardbeien
– 25 g fijne kristalsuiker
– 15 puntjes La Vache qui rit Naturel (2 verpakking a 120 gr La Vache qui rit®)
– 30 g poedersuiker
– 115 ml slagroom (opgeklopte)
– 2 tl vanille essence

 

Keukenspullen
– Keukenmachine
– Mixer
– 6 glaasjes/bakjes
– Steelpannetje
– 3 kommen
– 1 eetlepel
– Bakspatel

 

Bereidingswijze

 

Bodem
1. Stop de digestive biscuits in de keuken machine en mix het kort op de laagste snelheid tot het verkruimeld is.
2. Smelt de boter in het steelpannetje en voeg de gesmolten boter toe aan de kruimels en mix het geheel totdat het lijkt op “nat zand”.
3. Verdeel het geheel over 6 glaasjes/bakjes en gebruik de achterkant van een eetlepel om de bodem aan te drukken en te verdelen.
4. Zet de glaasjes/bakjes 20 minuten in de koelkast om de bodem op te laten stijven

 

Aardbeienlaagje
5. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
6. Stop de helft van de aardbeien en de fijne kristalsuiker samen in een schoongemaakte keukenmachine, mix het kort totdat het een geheel is.
7. Stop het aardbeienmengsel in een kleine steelpan, kook het voor 2 minuten en laat het even staan om af te koelen.

 

Cheese cake mix
8. Voeg de La Vache qui rit en de poedersuiker samen in een kom en mix het totdat het een geheel is.
9. Klop in een andere kom de slagroom stijf samen met de vanille essence.
10. Voeg vervolgens het slagroommengsel toe aan het La Vache qui rit mengsel en spatel het voorzichtig door elkaar heen met een bakspatel.
11. Voeg de cheesecakemix toe aan elk glaasje/bakje met de kruimelbodem en bedek het met vershoudfolie, laat het vervolgens even 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Serveren
12. Wanneer je het gaat serveren voeg dan het afgekoelde aardbeienmengsel toe en decoreer met in stukjes gesneden verse aardbeien en eventueel een blaadje munt.

 

TIP: zonder het laagje aarbeienmengsel is de cheesecake 2 dagen houdbaar in de koelkast

Kenmerken

30 min
Origineel

Categorie
Dessert, Feestelijk