LVQR Contact
Bel naar 0345 648 391 (Op werkdagen tussen 09:00-17:00) Of verstuur online je bericht door hier te klikken.
LVQR traktaties
LVQR blog
  • Maki avocat La Vache qui rit

Ingrediënten voor 4 personen:
– 12 porties La Vache qui rit®
– 8 blaadjes nori
– 450gr Japanse rijst
– 630ml water
– 45gr suiker
– 10gr fijn zout
– 75ml rijstazijn
– 2 rijpe avocado’s

 

1. De sushi-rijst koken: De rijst wassen tot het water doorschijnend is. Afgieten gedurende 20 minuten. Het kruiden van de rijst voorbereiden: de rijstazijn, suiker en zout mengen totdat de suiker en het zout zijn opgelost.
2. De rijst en de 630ml water aan de kook brengen , bedekken, het vuur verlagen en de rijst 12 minuten laten koken. Het vuur uitschakelen en de rijst met de deksel op de pan 10 minuten laten zwellen.
3. Ondertussen de avocado’s pellen en in sticks van een halve centimeter dik snijden. De porties La Vache qui rit op dezelfde wijze snijden.
4. De rijst kruiden door de zoetzoute azijn met behulp van een vork door de rijst te doen. De rijst goed omhoog tillen zodat het al roerend afkoelt. Wanneer alle azijn is opgenomen, schakel dan over op het maken van de maki’s.
5. Op een makimatje (of een stuk aluminiumfolie bedekt met bakpapier) een blad nori leggen, de meest glimmende kant onder en de rechte nerven bovenop. Twee tot drie lepeltjes rijst op de helft van het blad leggen, met een dikte van 3mm.
6. Een rijtje avocado sticks en een rijtje La Vache qui rit-sticks zij aan zij in het midden van de rijst plaatsen. De maki oprollen met behulp van het makimatje, goed op maat aandrukken. De uiteinden van het noriblad goed natmaken zodat het goed plakt en het uiteinde van de maki vastplakt.
7. De maki in vijf stukjes snijden na de uiteinden ervan af te hebben gesneden om ze allen in gelijk grote te hebben: het is voldoende de nerven te volgen. Aanrader: de lepel die u helpt de rijst te plaatsen elke keer reinigen, zodat de rijst niet aan de lepel plakt, Herhaal dit iedere keer wanneer u de rijst weer opnieuw plaatst. Het mes iedere keer natmaken zodra u de maki’s snijdt, zo glijdt hij mooi door de rijst en de maki blijft mooi rond. Als u de maki’s niet onmiddellijk serveert, deze niet snijden. Ze in een plastic folie wikkelen en maximaal 12 uur in de koelkast bewaren. Ze op het laatste moment snijden. De maki’s serveren met een zoute of zoete sojasaus naar uw eigen smaak, met gemberblaadjes op azijn en wasabi saus.

Kenmerken

55 min
Niet te duur
Niet te moeilijk

Categorie
Hoofdgerecht, Recepten, Vegetarisch